Посолството на САЩ и Фондация Америка за България даряват допълнително 1

...
Посолството на САЩ и Фондация Америка за България даряват допълнително 1
Коментари Харесай

Посолството на САЩ и Америка за България даряват още $1 млн. за борбата с COVID-19 у нас |


Посолството на Съединени американски щати и Фондация " Америка за България " подаряват в допълнение 1 милион $ под формата на медицински консумативи и услуги в битката с COVID-19 у нас. Това разгласи американският дипломат у нас Херо Мустафа във видеообръщение, качено на Facebook страницата на посолството във връзка новата акция " Възстановяваме се дружно ". 

" С тази акция ще подкрепим лечебни заведения, медицински центрове и здравни служащи. Ще работим дружно с българските институции и неправителствени организации, с цел да подпомогнем там, където е нужно ", съобщи Нанси Шилър, президент на Фондация " Америка за България ". 

На уеб страницата на  " са качени повече детайлности за акцията. 

" Първото огромно подаяние в акцията " Healing Together " беше направено предходната седмица. Посолството на Съединени американски щати даде 7 000 PCR теста на българския Национален център по заразни и паразитни заболявания. Кампанията включва също и финансиране за държавни лечебни заведения и медицински центрове в цялата страна на стойност 735 000 щатски $ (1,22 милиона лева), обезпечени от Европейското командване към Министерството на защитата на Съединени американски щати. Освен това Фондация " Америка за България " ще даде по този начин нужната поддръжка за българските медицински служащи ", се показва в известието.

В началото на този месец, което включва автоматизиран анализатор за работа по ELISA-метод и консумативи. То е част от Програмата за филантропична помощ на Европейското командване на Съединени американски щати. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР